LEIDEN – De kennis over de verzorging van kamerplanten is beperkt. Voor de aanschaf van kamerplanten werkt dit bij de meeste consumenten als een drempel. Liever geen kamerplant, dan de teleurstelling er een niet te kunnen onderhouden. Inmiddels zijn er hulpmiddelen voor allen die geen groene vingers hebben en toch groen in huis willen.

app_kamerplanten

Kamerplanten App

Meest recente hulpmiddel is de kamerplantenapp Info-IndoorPlants. Deze voorziet in een grote informatiebehoefte. Op snelle en eenvoudige wijze kun je zoeken op bijvoorbeeld plantnaam en kleur. Informatie en foto’s worden met een klik verkregen. Wie op zoek is naar een easy care plant, die op een donkere plek in huis kan staan, krijgt met de zoekfuncties verzorging en lichtbehoefte een overzicht van kamerplanten die aan deze eisen voldoen. Met duidelijke iconen worden vervolgens de meeste verzorgingstips en toepassingen weergegeven.

Update

De app Info-IndoorPlants bevat foto’s, verzorging- en gebruikstips van meer dan 1.200 planten. Iedere maand krijgt de gebruiker automatisch een update van planten. De app is verkrijgbaar voor € 4,99.

Zie voor meer informatie Info-IndoorPlants.