LISSE – Keukenhof sluit vandaag met een record. De bezoekers waardeerden de bloemententoonstelling met een 8,9. Maar liefst 1.4 miljoen bezoekers bezochten het park, 200.000 meer dan het jaar ervoor.

 

Keukenhof

Het mooiste lentepark ter wereld is tevreden met dit resultaat. Het prachtige, koele voorjaar zorgde voor 8 weken volle bloei. De gemiddelde leeftijd ligt beduidend lager dan voorgaande jaren. Jongere bezoekers beleven Keukenhof steeds meer als een trendy park voor een leuke dag uit tussen de bloemen.

sluiting keukenhof

sluiting Keukenhof

 

 

 

 

 

Uit 100 landen
Bezoekers kwamen uit 100 landen. De groei van het bezoekersaantal komt uit alle landen, de top 5 is onveranderd. 20% komt uit Nederland, 40% van het bezoek uit de ons omringende landen. Vanuit de verre landen ontving het park 120.000 Amerikanen en 90.000 Chinezen. Vanuit Oost-Europa, Rusland en Zuid-Amerika groeide het bezoek.

Keukenhof investeerde fors in een nieuw entreegebouw en parkeerterrein; deze functioneerden goed. Op slechts 4 dagen ontstonden er files. Dat zijn de dagen boven de 45.000 bezoekers. Daarmee is een betere bezoeker spreiding over het seizoen gerealiseerd, iets waarop een aantal jaren geleden is ingezet.

Het thema voor 2018 is Romantiek.

Keukenhof is in 2018 geopend van 22 maart tot en met 13 mei.