Lupine Cress is de nieuwste aanwinst in de Koppert Cress collectie. Een perfect te combineren cress. Met zijn stevige bite een toevoeging aan zowel warme als koude gerechten.

Lupine Cress

Lupine Cress

Lange houdbaarheid

De Lupine Cress kent een lange houdbaarheid. Is daarnaast makkelijk te verwerken en doet het uitstekend als vervanger van groente als bijlage. Of als garnering op vegetarische gerechten. Maar ook bij licht verteerbare vis en witvleesgerechten komt de Cress goed tot zijn recht. Oorspronkelijk komt de cress uit het mediterrane gebied. Lupine groeide voornamelijk op het Iberisch schiereiland en Griekenland. Maar ook in Italië komt de Lupine in de culinaire en medicinale geschiedschrijving voor. Romeinen gebruikten de grove zaden als speelgeld.

For privacy reasons YouTube needs your permission to be loaded.

Geschiedenis

Het gebruik van gekiemde plantjes is ontstaan uit de wens om vers en voedzaam voedsel te kweken. Oude beschavingen, Egypte, China en Mesopotamië, kiemden en kweekten jonge plantjes vanwege hun voedingswaarde en medicinale eigenschappen.

Waterkers

In China waterkers al rond 500 v.Chr. gebruikt in de traditionele geneeskunde en in de keuken. De Romeinen waardeerden deze jonge plantjes om hun pittige smaak en gebruikten ze vaak als bijgerecht of kruid. Tijdens lange zeereizen in de Middeleeuwen en latere eeuwen kweekten men cressen aan boord van schepen om scheurbuik te voorkomen. Jonge plantjes bevatten een hoog vitaminegehalte, met name vitamine C.

Vandaag de dag worden cressen vooral gewaardeerd in de gastronomie vanwege hun intensiteit, aroma en visuele aantrekkingskracht. Innovaties in teeltmethoden leidden tot een breed scala aan cress-soorten. Elk met unieke smaken, zoals mosterd, radijs, en citrus, waarmee chefs hun gerechten naar een hoger niveau tillen.

For privacy reasons YouTube needs your permission to be loaded.

Over het bedrijf

Koppert Cress is voortdurend op zoek naar natuurlijke, innovatieve ingrediënten, die chefs kunnen gebruiken om de smaak, geur en presentatie van hun gerechten te intensiveren. Producten die voldoen aan de steeds strengere eisen van restaurants wereldwijd. Cressen zijn vers gekiemde plantjes van 100% natuurlijke, aromatische planten. Deze planten bieden een versheid en intensiteit in smaak en geur die alleen in jonge plantjes wordt aangetroffen.

Meer informatie op www.koppertcress.com