Lof oogsten – Groenspecialist Pokon introduceert een productlijn voor het starten van een eigen moestuin. Niet alleen leuk maar vooral heel makkelijk. Zet een houten moestuinbak in elkaar en vul ‘m met de speciale Mix voor je Moestuinbak.

Lof oogsten

Pokon voor de moestuin

In een handomdraai heb je daarmee een duurzaam en biologisch moestuintje. Plant of zaai vervolgens kruiden of groenten naar eigen smaak. Daarna hoef je enkel nog maar water te geven. In no-time pluk je de vruchten en oogst je lof in je eigen moestuin!

Goede grond

De Mix voor je Moestuinbak is een uniek mengsel van biologische grond en andere natuurlijke ingrediënten. Ze geven de mix een luchtige samenstelling en stimuleren een actief bodemleven. De planten kunnen zich daardoor zowel boven als onder de grond optimaal ontwikkelen. Door de aanwezige compost en (biologische) voedingstoffen krijgen de planten extra kracht en dat resulteert in een rijke oogst.

Pokon_Moestuin_01    Pokon_Moestuin_02


Mini-moestuin

De moestuinbak van Pokon (120x120x20cm) is gemaakt van hoogwaardig larikshout (met FSC keurmerk) en voorzien van extra verstevigde hoeken. Het complete bouwpakket schroef je eenvoudig en snel in elkaar. Bepaal een (zonnige!) plek op je balkon of terras voor de moestuinbak. Een antiworteldoek (inbegrepen) op de bodem zorgt dat je geen last krijgt van onkruid. Vul de bak vervolgens met de Mix voor de je Moestuinbak. Met latten vorm je een raster en creëer je 16 plantvakken. In elk vak plant of zaai je groenten naar eigen smaak en voorkeur. De enige hulpmiddelen die je vervolgens nog nodig hebt, zijn een gieter en een (snoei)schaar om te oogsten.

Kijk voor meer informatie, handige tips en blogs over moestuinieren op www.pokon.nl. En raadpleeg een moestuinkenner. Op het web en GroenVandaag zijn er genoeg te vinden, zoals Wim Bijma en Hans van Eekelen.

TIP: Voor het bouwen van een eigen moestuinkas lees dit artikel op GroenVandaag: Bouw je eigen tuinkas met polycarbonaat platen

broccoli,Eiwitrijke groente en fruit uit eigen tuin

Foto: Tyrrell Fitness And Nutrition op Unsplash

Gezonde groente

Boerenkool

Boerenkool kun je direct buiten planten. Doe dit bij voorkeur in de maanden juni of begin juli. Tegen de tijd dat de vorstperiode aanbreekt, zul je de boerenkool kunnen oogsten. Houd er rekening mee dat boerenkool veel ruimte nodig heeft om goed te groeien!

Spinazie

Spinazie plant je tussen half februari en half april of in de maand september. Deze bladgroente heeft behoefte aan een zonnig plekje en houdt niet zo van natte voeten. De bodem moet echter wel voldoende vocht vast kunnen houden.

Broccoli

Broccoli kun je vanaf april tot en met eind mei in de volle grond planten. Aangezien deze groente niet zo van schommelingen in temperatuur, vocht en voeding houdt is het ook een optie om de broccoli eerst in een pot te kweken.

Meer over de moestuin lees ook dit artikel op GroenVandaag: Eiwitrijke groente en fruit uit eigen tuin