Begonia-special – Een zomerse Begonia-special om je vingers bij af te likken! Dat krijg je als delicious.magazine samen optrekt met Mooiwatbloemendoen.nl en Mooiwatplantendoen.nl. Met weergaloze recepten voor eetbare begonia’s, stylingtips voor zomerbloemen en fotografie om van te watertanden. Mooi, wat samenwerken doet, dat kan je wel zeggen.
Begonia-special
Zomerdossier
Voor het zomerdossier vond Bloemenbureau Holland een mooie partner in culinair maandblad delicious.magazine. In tien pagina’s krijgen lezers vier recepten met begonia-bloemen (variërend van fritters tot limonade), diverse stylingtips en DIY’s met zomerbloemen en -planten en een boeketrecept voor een zomerboeket met onder andere allium, Gloriosa en lathyrus. De fotografie nodigt uit om de zomertafel te dekken, vrienden uit te nodigen en te koken met eetbare begonia-bloemen.
LEESTIP: Lees ook dit artikel op GroenVandaag: Boekentip GroenVandaag: Een kleine eetbare tuin
LEESTIP: Lees ook dit artikel op GroenVandaag: De twee gezichten van de Begonia
Online
Natuurlijk is de augustus editie van delicious.magazine, die reeds verkrijgbaar is, ook te vinden op Mooiwatbloemendoen.nl en Mooiwatplantendoen.nl. Het magazine zelf promoot de special o.a. via hun website en social media.
Eetbare bloemen
Eetbare bloemen heb je in soorten en maten en zijn zo oud als de mensheid. Maar de flinke media-aandacht hiervoor is pas van de laatste jaren. Eetbare bloemen zijn een trend, eentje waarvan watchers menen dat die zich doorzet.
Culinair aan de slag
Wie culinair aan de slag wil met bloemen, kan op het web genoeg inspiratie opdoen. Er zijn informatieve sites zoals bloemen.org tot aan inspiratie en DIY-sites, zoals Culy en BloomBites. Bloemen die eetbaar zijn, zijn inmiddels verkrijgbaar in de supermarkt. Voor wie een bredere keus wil is internet de oplossing. Om de kwaliteit te behouden is het belangrijk dat de bloemen gekoeld bewaard worden. In de koelkast blijven de bloemen gemiddeld 7 dagen houdbaar.
Meer over bloemen die je kan eten
Lees ook deze artikelen op GroenVandaag:
50 eetbare bloemen & 25 verrassende recepten