Sundaville Double Blush Pink is tijdens de FlowerTrials 2023 genomineerd voor de felbegeerde FleuroStar Award en won uiteindelijk vanwege haar uitzonderlijke “Wow-factor”. 6 succesfactoren maken Sundaville Double Blush Pink de verdiende winnaar, gemaakt door veredelaar MNP/Suntory.

Sundaville Double Blush Pink

De Sundavilla is een waardige opvolger van de Petunia grandiflora Bee’s Knees en Begonia I’CONIA Aroma Peach.

Sundaville Double Blush Pink bekroond als winnaar

1- Lid van een VIP-familie

Sundaville heeft een gevestigde reputatie. Veredelaar MNP / Suntory registreerde het merk 21 jaar geleden in Europa. In de loop der jaren heeft het merk haar collectie uitgebreid en nieuwe variëteiten geïntroduceerd die voldoen aan de uiteenlopende eisen van de Europese markt. Sundaville® vormt samen met Surfinia®, Senetti®, Princettia®, Beedance®, Surdiva® een familie van uitzonderlijke en hoogwaardige plantenmerken.

2- Sundaville Double is een trendsetter

Consumenten van vandaag willen gemak, waarde en duurzaamheid.  Bij het kopen van planten geven consumenten de voorkeur aan producten met een minimale impact op het milieu. Sundaville variëteiten hebben een uitzonderlijke weerstand, droogtetolerantie en levendige trompetbloemen die bloeien van de zomer tot de eerste vorst. Sundaville is de ultieme “Power Flower” die zonder compromissen.

3- Sundaville Double is een winnaar

De overvloed aan dubbele bloemen en de glanzende, donker smaragdgroene bladeren wekken een luide “Wow!” op bij iedereen die haar ziet. Zoals Klaas Droog, alias “Mr. Mandevilla”, opmerkte tijdens de FleuroStar Award Avond, is het enige risico voor kopers van deze plant dat ze er verliefd op worden. Een panel van meer dan 40 professionals deelde deze mening.

Sundaville Double Blush Pink bekroond als winnaar

4- Dubbel populair

Met de komst van de lente en de zomer kunnen tuinliefhebbers de allure van de prachtige Mandevilla/Dipladenia variëteiten niet weerstaan. Als de temperaturen in maart stijgen, worden tuincentra overspoeld met deze trompetvormige, levendig gekleurde bloemen. Sundaville onderscheidt zich met haar ongeëvenaarde kwaliteit en groeikenmerken en bloeit van de lente tot de eerste vorst. De nieuwe Sundaville Double Blush Pink is een verrukkelijke aanvulling voor degenen die de voorkeur geven aan subtiele tinten.

5- Dubbele kwaliteit

Sundaville vierde in 2022 de twintigste verjaardag van het nr.1 plantenmerk en heeft sindsdien unieke variëteiten geïntroduceerd die wereldwijd bestsellers zijn geworden, waaronder Sundaville Red, Pink en Cream Pink. Bijna elke tuinliefhebber herkent de merknaam, die vaak door elkaar wordt gebruikt met Mandevilla of Dipladenia. Door de lange levenscyclus is Sundaville dubbel aantrekkelijk.

6- Voor ieder wat wils

Met een snel uitbreidende collectie is er een Sundaville-variëteit of groeitype voor elke behoefte. Met winnaar Sundaville Double Blush Pink als meest recente keus.

Sundaville Double Blush Pink bekroond als winnaar

TIP: Nog meer zomerbloeiers, wat denk je van dit zonnetje in de tuin: Zonnige Gazania heeft vele liefhebbers.

Meer sierteelt Awards

De sierteelt kunt nogal naast de prestigieuze Fleurostar. Lees ook deze artikelen op GroenVandaag:

6 tuinplanten strijden om FleuroStar titel

Betterbuxus verovert goud bij Florall Awards

Gouden KVBC-award Magnolia Genie

Flower Constellation gaat voor MKB award

Bijenvriendelijke roos wint gouden award