LELYSTAD – Zo’n 20 medewerkers van Husqvarna Benelux zetten zich enthousiast in als onderhoudsvrijwilliger in Natuurpark Lelystad van Flevo-Landschap. Uitgerust met een compleet assortiment accugereedschappen is er samen met de beheerders rondom het bezoekerscentrum en de parkeerplaats volop gesnoeid, gras gemaaid, getrimd en geblazen.

Husqvarna helpt

Accupower in natuurpark

 

 

Natuur hoog in het vaandel
Bezoekers en dieren in het natuurgebied hebben daarbij nauwelijks overlast ervaren omdat er uitsluitend gebruik is gemaakt van accumachines. Die stoten geen CO2-gassen uit en maken aanmerkelijk minder lawaai dan gereedschappen met een benzinemotor. Husqvarna-directeur Anton de Jong: “Als bedrijf hebben wij duurzaamheid, CO2-reductie en natuur hoog in het vaandel staan en met het thema ‘Husqvarna loves Parks’ laten we ook in de praktijk zien dat het ons menens is. Naast teambuilding is het voor onze medewerkers ook een goede gelegenheid om met accumachines ‘in het veld’ praktijkervaring op te doen.”

Het Flevo-landschap beheert gebieden en cultureel erfgoed in Flevoland waaronder de Lepelaarsplassen, Pampushout Almere en het Werelderfgoed Schokland (UNESCO).