Van Gogh Museum Edition – In samenwerking met het Van Gogh Museum heeft bloomon een speciale editie van de Atelier-bos ontworpen. Zonnebloemen (1889), één van de meest iconische en geliefde schilderijen van Vincent van Gogh, vormt de inspiratie voor het exclusieve gloednieuwe versboeket ‘Van Gogh Museum Edition’.

In dit unieke design vind je onder andere de Amaranthus ‘spider’, Anethum (dille), Hedera en natuurlijk de favoriete zonnebloemen van Vincent van Gogh.

bloomon

“Wat maakt dat wij nog werken,
is vriendschap onder elkander
en liefde voor de natuur.”

Vincent van Gogh aan zijn broer Theo, 30 april 1874

Vincent en zonnebloemen

Voor Vincent hadden zonnebloemen een speciale betekenis. Net als zijn tijdgenoten schilderde hij verschillende bloemstillevens, waarbij hij de zonnebloem een hoofdrol gaf in heel wat schilderijen. Zijn werk Zonnebloemen (1889) werd misschien zelfs wel het allerbekendste bloemstilleven. In één van zijn brieven schreef hij dat de bloem inspiratie, vriendschap en dankbaarheid uitdrukt.

Zonnebloemen (1889), een van Van Gogh’s beroemde zonnebloemenschilderijen en de inspiratie achter de bloomon-bos, is in de vaste collectie van het Van Gogh Museum in Amsterdam te bekijken.

Lees ook dit artikel op GroenVandaag: Zonnebloemenzee voor jarig Van Gogh Museum

bloomon

Van Gogh Museum Edition

In dit design vind je van Gogh’s geliefde zonnebloem ‘Sunrich – Van Gogh’s Favorite’, speciaal voor bloomon geselecteerd door zonnebloemveredelaar Takii, partner van het Van Gogh Museum. Zonnebloemen met dit label hebben bovendien de allerbeste kwaliteit en zijn stuk voor stuk ‘meesterwerken‘ van de allerbeste Nederlandse kwekers.

Voor jezelf of als cadeau
De ‘Atelier – Van Gogh Museum edition’ is verkrijgbaar via de online floral shop van bloomon voor € 36,95, zolang de voorraad strekt.

duurzame droogbloemen

Flowergram Sunflower Edition

Het is niet de eerste keer dat de online bloemist en het museum de handen in elkaar slaan: in september vorig jaar lanceerden ze samen ook al de Flowergram Sunflower edition, een zorgvuldige selectie droogbloemen, geïnspireerd op de werken van Vincent van Gogh. Deze Flowergram werd, dankzij het grote succes, exclusief één jaar lang opgenomen in de floral shop en inspireerde bloomon en het Van Gogh Museum om hun samenwerking uit te breiden met een boeket met verse bloemen.

De ‘Flowergram – Van Gogh Museum Sunflower Edition’ is nog verkrijgbaar tot eind dit jaar.