KUDELSTAART – De lente- en zomermaanden kunnen zich geen sprekender boegbeeld wensen dan de Gerbera. Fotografeer je de Gerbera met time lapse, dan kom je tot een verrassende conclusie, dat de kleurrijke bloem altijd haar ‘gezicht’ naar de zon draait om alle stralen te kunnen vangen. Zodat ze die terug kan kaatsen naar iedereen die haar op het netvlies krijgt.

Gerbera

Geen wonder dat de Gerbera in de Top 5 van favoriete bloemen prijkt. De bloem geeft instant glimlach-garantie en is daarmee de perfecte manier om iemand moois en liefs toe te wensen.

vrolijke gerbera's

Alle kleuren van de regenboog
In de afgelopen decennia zagen meer dan driehonderd Gerbera rassen het levenslicht en ze zijn er in alle kleuren van de regenboog. Daarmee is de Gerbera behalve de zonnigste bloem, ook de meest veelzijdige.
Haar naam dankt deze zonnige lentebode aan de Leidse botanicus Gronovius die de bonte bloem eind achttiende eeuw (her)ontdekte en vernoemde naar zijn gewaardeerde collega Dr. Traugott Gerber die het plantje al eerder beschreef.
Veredeling begon rond 1890 in Engeland waarbij de natuurlijke schoonheid van de bloem en de vele kleurvarianten werden benadrukt. De populariteit werd al snel grenzeloos en de bloem is wereldwijd geliefd.

Meer inspiratie op www.colouredbygerbera.nl

Blije boodschapper
Ons helpen om gedachten en gevoelens uit te drukken; daarin is kleurrijke bloem een echte ster. Vrolijke groeten bij verjaardagen, jubilea, beterschap, bedankjes en veel andere positieve sentimenten worden driedubbel onderstreept met de kleurexplosie van een gemengde bos Gerbera’s.
Het is dan ook niet voor niets dat de bloem veel (woon)stylisten en kunstenaars tot haar schare bewonderaars mag rekenen. De bloem zet zich zelfs in voor het goede doel. Tijdens de Internationale Vrouwendag, jaarlijks op 8 maart, staat de roze Gerbera voor schoonheid en kracht.

Pasen


In april vieren we Pasen en de komst van nieuw leven. Daar hoort een kleurrijke bloem bij. De Gerbera is met haar vrolijke voorkomen de ideale kandidaat. Op Mooiwatbloemendoen.nl is van alles te lezen over deze veelzijdige bloem.