Weer bollenplanttijd – Woensdag 1 november starten leerlingen van de Nicolaas Maesschool om 10.00 met het planten van tulpenbollen voor het Tulp Festival 2018.

Weer bollenplanttijd

Vrienden van het Vondelpark

De jaarlijkse Tulpen Plantdag in het Vondelpark is inmiddels een traditie waar scholen, bedrijven, belangenorganisaties en vrijwilligers van de Vrienden van het Vondelpark een bijdrage aan leveren. In april volgend jaar zal deze groene vingers-actie een kleurrijk tulpentapijt opleveren aan de voet van Vondel. De hiervoor benodigde 30.000 tulpenbollen worden geschonken door de organisatie iBulb.

tulp-festival-2018

Tulpenbollen planten voor het Tulp Festival Amsterdam in het najaar en het resultaat in het voorjaar.

LEESTIP: Lees ook dit artikel op GroenVandaag: Bijzondere excursie in Tuin Rijksmuseum en Vondelpark

Doneer een tulpenbol

Het streven van het Tulp Festival is ‘voor iedere Amsterdammer een tulp’ te planten. Volgend voorjaar zullen honderdduizenden tulpen te bewonderen zijn op meer dan 60 locaties, verspreid over de hele stad. Bewoners kunnen actief meehelpen het doel van 850.000 bloeiende tulpen te bereiken door een donatie te doen onder het motto ‘ik plant een tulp voor jou en mij’.

tulp festival amsterdam

Mer informatie over Tulp Festival 2018.

Vondelpark

Het Vondelpark is het meest bekende stadspark van Nederland. Het park ligt midden in de stad als een groene oase. Zowel Amsterdammers als toeristen gaan er graag naartoe. Het park opende in 1865 en is sinds 1996 een rijksmonument.

Tulpen in je tuin

Als je het slim aanpakt, geniet je maandenlang van tulpen in de tuin; vanaf begin maart tot eind mei. Dit doe je door tulpenbollen met verschillende bloeitijden te planten. Je kunt ze ook in laagjes planten, dit wordt lasagne beplanting genoemd. Wanneer de tulpen eind mei zijn uitgebloeid, nemen de vaste planten en eenjarige perkplanten de bloei over.