Kerstpresentjes – Ga je tijdens de kerstdagen gezellig bij iemand op bezoek? Weet je niet welke kerstpresentjes mee te brengen, maar met lege handen aankomen wil je ook niet! Ga voor groen. Hier 4 groene kerstpresentjes waarmee je met een gerust hart op kerstbezoek kunt gaan.

Kerstpresentjes

4 groene kerstpresentjes
hyacint op water

1. Hyacinten op water

Door zijn geurende eigenschappen en het ontluikende bolletje past de Hyacint prima bij de kerstgedachte van het nieuwe leven. Het verwerken van de bollen met bloemen eraan in kransen, tafeldecoraties en kerstarrangementen past dan ook helemaal bij deze periode.

gestrikte tulpen

2. Gestrikte tulpen

Er zijn tulpen in bijna alle kleuren van de regenboog. Geel, groen, rood, oranje, paars, roze en meerkleurig. Alleen blauw- en zwart gekleurde bestaan niet. Sommige soorten komen in de buurt van zwart, maar hebben eigenlijk een donkerpaarse tint, bijvoorbeeld ‘Queen of Night’.

4 groene kerstpresentjes
bollen in een schaal

3. Bloembollen in een schaal

Bollen horen bij de Kerst als ballen. Maar bollen-op-pot of in een schaal zijn ook voorboden van nieuw leven. Ze trappen de cyclus van bloeien en groeien af. En dat brengt niet alleen kleur, maar ook vrolijkheid en positieve gedachten. Voorgenieten is ten slotte ook genieten.

4 groene kerstpresentjes
kerstruiker

4. Kerstruiker in een vaas

Met een boeket zit je natuurlijk altijd goed. Een boeket met Kerst hoeft trouwens niet altijd rood te zijn. Wat denk je van lenteachtig wit!

Of geef een stukje regenwoud

Maar het kan ook anders, echt duurzaam. Geef een stukje regenwoud. Daarmee help je mee met de bescherming ervan. Hoe het werkt zie je in dit filmpje. Een stukje regenwoud is misschien wel het meest duurzame geschenk wat je kunt geven.

Adopteer het regenwoud staat voor:
– Langdurige bescherming van tropisch regenwoud.
– Betere leefomstandigheden voor de lokale bevolking.
– Bewustwording creëren bij lokale bevolking en internationale bezoekers.
– Met wetenschappelijk onderzoek de échte waarde van het regenwoud aantonen.

Hoe het werkt

Een stukje regenwoud in Costa Rica adopteren en beschermen is makkelijker dan je denkt. Je vult het formulier op deze pagina in, kiest een betaalmethode en ontvangt direct een e-mail met daarbij het elektronisch certificaat met jouw naam en het aantal vierkante meters dat je adopteert. Voor elke €2,50 kunnen wij een vierkante meter regenwoud jarenlang beschermen.

TIP: Laat jouw oerwoud groeien door periodiek te adopteren.

Adopteer Regenwoud from Adopt Rainforest on Vimeo.