NEDERHEMERT – Bloemiste Rosita en Arina leggen de laatste hand aan een originele versie van het schilderij ‘Zonnebloemen’ van Vincent van Gogh. Dat doen de dames op de zonnebloemenkwekerij van hun (schoon)vader Gerard Vos. Het was nog een behoorlijke klus om de bloemen zo gelijkend mogelijk te schikken.

Vincent van Gogh

Beide dames besloten het beroemde kunstwerk van Van Gogh tot leven te brengen, omdat op 5 en 6 september het Amsterdamse Van Gogh Museum de opening van het nieuwe entreegebouw viert met 125.000 zonnebloemen.

266px-Vincent_Willem_van_Gogh_128Een levend schilderij
De dames hopen dat Nederlandse collega-bloemisten hun voorbeeld volgen en een soortgelijk kunstwerk in hun etalage zetten. Het kunstige bloemwerk van de initiatiefnemers is komende week te bewonderen in de etalage van bloemenwinkel De Pimpernel in Rossum (Gld). Rosita: “Het zou ontzettend leuk zijn als meer bloemisten in Nederland ook een levende Van Gogh in hun winkel zetten. Mensen kunnen dan voor een bescheiden bedrag een echte Vincent in huis halen!”. De geschatte waarde van het schilderij van uit 1888 bedraagt ruim 31 miljoen euro.

Kunst, Kiezel en Klei
Op 29 en 30 augustus en 5 en 6 september wordt in de Bommelerwaard de 15e editie van ‘Kunst, Kiezel en Klei’ gehouden. Tijdens de kunstroute is een bezoekje aan de bloemist de Pimpernel uit Rossum nu extra de moeite waard!

fotocredit: VidiPhoto