Problemen in de tuin – De zomer is er, we gaan weer naar buiten, en we richten de tuin weer gezellig in. Mooie bloemen hier, nieuwe betegeling daar, en de lekkerste meubels om van te genieten. Met deze verbouwing komt een aantal problemen kijken: ongewenste beestjes, tuinmeubels die kapotgaan en dat welbekende onkruid. Gelukkig hebben wij dé oplossingen voor deze bekende problemen. Lees snel verder!

Problemen in de tuin

Tuintrend 2023

Kapotgaande tuinmeubels

Niets is onvoorspelbaarder dan het Nederlandse weer. Daar moet je bij het uitkiezen (of zelf bouwen) van je tuinmeubels rekening mee houden. Vooral als je veel werkt met hout, is er een aantal dingen waar je op moet letten. Zorg ervoor dat je materiaal koopt, zoals hardhout, dat het Nederlandse weer goed aankan. Als je hierbij lijm gebruikt, is het belangrijk dat je speciale buitenlijm koopt en dit lang laat drogen. Je kunt daarom een lijmklem kopen zodat je niet de hele dag het hout vast hoeft te houden.

Ongewenste dieren

Als je veel groen in de tuin hebt, is dit een bekend probleem: ongewenste beestjes. Slakken die de bladeren opeten en vogels die de aardbeien uit de moestuin pikken; dat wil je niet. Er zijn genoeg producten op de markt waarmee je ongedierte bestrijdt. Deze zijn vaak giftig en niet goed voor je planten, daarom doe je dit op een natuurlijke manier. Met een net over je moestuin heen, zorg je ervoor dat geen vogel bij je groenten en fruit kan. Daarnaast kun je lavendel of salie planten om muggen, wespen en slakken weg te houden. Die houden die beesten weg, maar geven een heerlijke geur aan je tuin!

Onkruid

Het zorgt voor extra groen in de tuin, maar is geen fijn gezicht: onkruid. Voor velen een bekend probleem en een kriem om weg te halen. In plaats van uren op de grond het onkruid weg te plukken, zijn er een aantal makkelijkere opties. Met een onkruid-bestrijdende spray heb je binnen drie uur al minder last van die vervelende plekken. Deze zijn er op natuurlijke basis om rekening te houden met de natuur. Met een onkruidsteker ben je iets langer bezig, maar kun je wel rechtop blijven staan. Als je dit in het zonnetje doet met een drankje erbij, is het nog leuk ook!

En niet vergeten, den k aan de bodem van je tuin, die moet gezond zijn voor een bloeiend resultaat. Stop je onderbroek in de grond voor je eigen bodemtest.

Zo, nu kun jij met een gerust hart aan de tuinverbouwing beginnen. Met planten, geschikt materiaal, en het juiste gereedschap maak je de tuin zonder problemen zomerklaar. Weet jij al welke planten jij neerzet in je tuin?