Gouden medaille – Fleuroselect, een internationale vakvereniging voor sierplanten, heeft drie planten onderscheiden met een gouden medaille, de Gold Medal voor 2020: Leucanthemum x superbum Madonna; Silene pendula Sibella Carmine en Tropaeolum minus Baby Rose.
Het betreft planten die een doorbraak betekenen in de veredeling op het gebied van innovatie, schoonheid en tuinprestatie. De bekroonde noviteiten zijn vanaf dit jaar beschikbaar voor kwekers en in 2020 voor de handel en de consument.

Gouden medaille

gouden medaille margriet

Leucanthemum x superbum Madonna

Margriet

Leucanthemum x superbum Madonna

Madonna is een grootbloemige margriet. De plant ziet er niet alleen prachtig uit in potten en bakken, maar geeft ook geweldige resultaten in bloemperken in de tuin en in openbare ruimtes. Deze margriet is makkelijk te verzorgen, maakt telkens nieuwe bloemen aan en bloeit van de zomer tot de vroege herfst. Madonna is uit zaad ontwikkeld om te concurreren met variëteiten die uit stek zijn opgekweekt.

gouden medaille silene

Silene Sibella Rose

Silene

Silene pendula Sibella Carmine

Een kleursensatie voor potten, bakken en perken. Tuinders kunnen deze silene kweken als een tweejarige vroege lentebloeier voor manden en potten of als een klassieke eenjarige om zo het aanbod aan perkplanten te verrijken.
 Voor de consument is deze Silene een waterval van bloemetjes. De plant komt niet alleen prachtig tot zijn recht op het terras, maar ook een geweldige grondbedekking in de tuin vormt.

gouden medaille oost-indische kers

Tropaeolum minus Baby Rose

Oost-Indische kers

Tropaeolum minus Baby Rose

Baby Rose is een nieuwe spruit in de reeks niet-hangende Tropaeolum. Net als andere Oost-Indische kers is Baby Rose uitstekend geschikt om zelf te zaaien in de tuin. Met haar nieuwe, dieproze bloemkleur is Baby Rose ook een prachtige aanvulling op het bestaande assortiment in pakjeszaad voor grotere oppervlaktes in de tuin of op openbare ruimtes.

Nieuwsgierig naar nog meer door Fleuroselect onderscheiden planten, zie Gold Medal Winners 2019.

Zie voor meer foto’s: GroenVandaag Facebook fotoalbum.

LEESTIP: Lees ook over de noviteiten: 10 Nieuwigheden met bijzondere bloem- en bladkleur

LEESTIP: Lees ook over 3 nieuwe rozen: Bloomingdale Roses presenteert 3 nieuwe rozen