Handige boomschaar – Als je een hoge boom wilt snoeien, houd je het liefste beide voeten veilig op de grond. Dankzij de nieuwe GARDENA StarCut boomschaar kan dat: geen acrobatische toeren meer met ladders of wankele trapjes.

Handige boomschaar

Effectief knippen

Boven aan de lange steel zit een scherpe schaar waarmee je via een geïntegreerd treksysteem snel en eenvoudig snoeit. Om te voorkomen dat gesnoeide takken onverhoopt in de boom blijven hangen, gebruik je de handige ‘haak’ en trek je ze daarmee naar beneden.

boomschaar met trekhaak

Hoog niveau

Er zijn twee boomscharen met een trekhaak: de 160 BL en de 410 BL. De één is 1,6 meter lang en de ander heeft dankzij een uitschuifbare steel een bereik van maar liefst 4,1 meter. Snoeien doe je door te trekken aan de handgreep (met antislip) of aan de extra T-handgreep onderaan de steel. Een interne tandwieloverbrenging zorgt voor extra kracht zodat je eenvoudig takken tot 32 mm doorknipt. De flexibele snoeikop kun je zowel op de grond als op hoogte instellen om ook lastige takken te bereiken. Maak na gebruik de messen goed schoon. Dat is een eenvoudig klusje dankzij de antikleefcoating die tevens bescherming geeft tegen roestvorming. GARDENA geeft op de boomscharen een gebruiksgarantie van 25 jaar.

Snoeien

Snoeien is het verwijderen van delen van planten. Bijvorbbeld kruidachtige delen bij kruidachtige planten en houtige delen bij struiken en bomen. Snoeien brengt groen in een gewenste vorm en bevordert de ontwikkeling en bloei van planten, struiken en bomen.

LEESTIPS: Lees ook deze artikelen op GroenVandaag:

Een rhododendron snoeien, moet dat?

Rozen snoeien en bemesten in het voorjaar

Taxus-actie hoveniers: Snoeien voor Leven

Herfst in de tuin: snoeien, planten en blazen