HILVERSUM – Corokia Maori collectie zet voet aan Europese grond. Piepkleine blaadjes aan kronkelige steeltjes. Met haar groen, grijzige kleur en een minimalistische uitstraling. Uitgesproken en eigen. Net als de oorspronkelijke Maori-stam uit Nieuw Zeeland.
 

Corokia Maori

De plant wordt gespot door trendwatchers, opgenomen in woonprogramma’s en bladen. Kortom, de Corokia is hip! You’ll love it or hate it, maar feit is dat de exoot terrein wint in de Europese huishoudens.

corokia in roodstenen pot

Nieuw Zeeland
De plant, die zijn oorsprong heeft in Nieuw Zeeland, weerspiegelt de sterke inheemse Maori stam. De plant is sterk, opvallend en tijdloos. Met zijn minimalistische eenvoud is de kamerplant een toevoeging in de industriële en natuurlijke woonstijl die je nu veel ziet. Pure toegevoegde waarde aan het interieur.
Een verweerde terracotta pot of juist een moderne hoogglans schaal, het staat de Corokia allemaal. Met het bescheiden groen geeft de plant toch warmte en kleur aan de ruimte. “Less is more” is een kreet die de plant perfect past.

Maori en de herinneringen aan een boezemvriend
Vanmiddag in de Corokia Maori te zien in Robs Grote Tuinverbouwing en in de column op Plantplezier van tuinman Ivo een bewogen verhaal waarin deze plant een rol speelt. Kijken en lezen dus. Klik hier voor de volledige lijst van planten die in deze uitzending zijn gebruikt.

Tuinman Ivo
Ivo Putman is de rechterhand van Rob Verlinden in het SBS6-programma Robs Grote Tuinverbouwing. Maar Ivo is ook het gezicht achter Plantplezier, het groenplatform voor iedereen die meer wil weten over tuinieren en de nieuwste trends in tuinland.

Robs Grote Tuinverbouwing
Elke zaterdag, 17.00 uur, SBS6.