NAALDWIJK – Op woensdagavond 20 april a.s. verzorgt Wim Bijma uit Amsterdam een presentatie over moestuinieren en vergeten groente. De organisatie van deze avond is in handen van Groei & Bloei Westland. Bijma vertelt zijn verhaal in een van de zalen van de Ontmoetingskerk, Anjerlaan 47 in Naaldwijk. Aanvang 20.00 uur.

Moestuinieren

Groentetuin
Wim Bijma kweekt driehonderd soorten groenten en kruiden in zijn groentetuin aan de Osdorperweg net buiten Amsterdam. Hij levert zijn producten alleen aan koks bij wie de liefde voor goed eten net zo diep zit als bij hem zelf. Wim organiseert ook rondleidingen in zijn groentetuin.

Handmatig plant hij groenten en gebruikt hij eigen zaden van oude gewassoorten. Er komen geen kunstmatige voedingsstoffen of kunstmest aan te pas. Bijma heeft een opleiding tuinbouw gevolgd, maar zegt zelf daar niets te hebben geleerd. Door fouten maken, leer je het vak, aldus Wim.

Enkele jaren geleden begon hij met het telen van zogenaamde vergeten groenten. Behalve tomaten groeien er spruiten, snijbiet, pastinaken en aardperen in zijn tuin.

De zaal is vanaf half 8 open. Entree voor leden is € 1,00; niet-leden betalen € 3,00. U bent van harte welkom.

Meer informatie over Wim Bijma.