Pracht van de potorchidee – De nieuwe potorchidee-imagofilm ‘Discover the amazing colours of orchids’ beleeft deze week haar première op YouTube. Het doel is consumenten kennis te laten maken met de belangrijkste kleuren van het enorme assortiment potorchideeën en hun magische uitstraling.

Pracht van de potorchidee

For privacy reasons YouTube needs your permission to be loaded.
Ik Accepteer

Schoonheid in detail

De 1-minuut durende film toont de potorchidee als een waar stijlicoon in een fashionachtige setting, waarin vanuit alle hoeken in detail wordt ingezoomd op haar pracht: de kleuren, de grillige wortelvormen en de enorme variëteit in bloemmotieven en patronen. De bekendste soorten Phalaenopsis, Cambria, Cattleya, Cymbidium, Dendrobium (nobilé), Miltonia, Oncidium, Paphiopedilum, Vanda en Zygopetalum staan letterlijk model voor een assortiment dat 25.000 soorten omvat.

Initiatief kwekers pot-orchideeën

De imagofilm is gemaakt in opdracht van alle kwekers van pot-Orchideeën in Nederland. Zij hebben de krachten gebundeld onder de vlag van ‘Art of Life’ om te inspireren en te informeren over de veelzijdigheid van orchideeën en hun toepassingen.

Tips hiervoor vind je op www.orchidsinfo.eu.

orchidee

Koningin van het plantenrijk

De orchidee komt van oorsprong uit Aziatische oerwouden en staat bekend als de koningin van het plantenrijk. Er zijn diverse soorten met volop variatie qua bloemvorm, kleur, groeiwijze en grootte. Orchideeën hebben vaak lastige botanische namen en vandaar dat er veel een volksnaam hebben gekregen die vaak verwijst naar de bloem. De bekendste zijn vlinderorchidee (Phalaenopsis), tijgerorchidee (Oncidium), viooltjesorchidee (Miltonia) en venusschoentje (Paphiopedilum). Soorten als Dendrobium, Cambria en Vanda hebben alleen een botanische naam. Hoe de orchidee ook heet, van de bloemen kun je haast eindeloos genieten.

LEESTIP: Lees ook dit artikel op GroenVandaag: Lang genieten van orchideeën