Phalaenopsis Little Lady – Kwekerij VG Orchids heeft een nieuwe Phalaenopsis Little Lady geïntroduceerd, namelijk de Rootz ‘Glass Bowl’. Deze Rootz ‘Glass Bowl’ heeft haar naam te danken aan het feit dat de Little Lady groeit in een glazen bowl. Door het transparante glas komen de wortels in het water nog beter tot hun recht.

Phalaenopsis Little Lady

For privacy reasons YouTube needs your permission to be loaded.
Ik Accepteer

Tijdgeest

De Phalaenopsis Little Lady ‘Rootz’ is een lijn van VG Orchids. Past helemaal bij de huidige tijdgeest, waarbij de orchidee terug gaat naar zijn oorspronkelijk rootz. Oftewel hoe de orchideeën in de natuur groeien. Het voordeel van Rootz is dat deze 8 weken lang geen verzorging nodig heeft, omdat de wortels gedeeltelijk in het water hangen. Al eerder introduceerde VG Orchids de Rootz ‘Single Bottle’ en Rootz ‘Double Bottle’ maar nu dus ook de Rootz ‘Glass Bowl’.

Wortels achter glas

“Ook deze Phalaenopsis Little Lady in de nieuwe Rootz ‘Glass Bowl’ is niet alleen heel duurzaam en gemakkelijk qua verzorging, het oogt ook heel stijlvol. Gemaakt van helder glas dat heel elegant staat in iedere ruimte van je huis en wat de natuurlijke schoonheid benadrukt van de wortels van de orchideeën”, vertelt Joop Kleijn, productspecialist van de Little Lady bij VG Orchids.
De schattige Little Lady-orchideeën blijven klein, ook als ze opnieuw gaan bloeien. Zij heeft haar naam ook te danken aan het kleine formaat: de plant is slechts 20 tot 25 centimeter hoog en de bloemen zijn 2,5 centimeter breed.

VG Orchids

VG Orchids is een grote kwekerij uit De Lier van de gebroeders André en Otwin van Geest. In 1978 is begonnen met de teelt van snij-orchideeën. In de loop der jaren is overgegaan op pot-orchideeën en is de kwekerij enorm uitgebreid. Otwin van Geest: “VG Orchids heeft een mooi en breed assortiment. Met de Phalaenopsis Little Lady en de gewone Phalaenopsis hebben wij de focus op planten van goede kwaliteit. Maar ook op innovatieve concepten. Het gelanceerde ‘Rootz’ is daar een mooi voorbeeld van.”

LEESTIP: Lees ook dit artikel op GroenVandaag: Orchidee Washington kleurt de winterdag