RIJSENHOUT – Met haar groene hart, paarse kleur en contrasterende witte omlijning is troschrysant Saba een oogstrelende bloem en een favoriet onder bloemisten. Het is alweer tien jaar geleden dat deze unieke, tweekleurige troschrysant voor het eerst op de markt verkrijgbaar was. Mede door de gepassioneerde telers en de enthousiaste exporteurs is Saba nog steeds succesvol en geliefd in boeketten.

 

troschrysant saba

 

Troschrysant Saba

10 jaar

Saba is een veelzijdige troschrysant. Ze is prachtig in haar eentje met haar vele bloemen per steel, maar doet het ook goed in een boeket. Vanwege haar bijzondere patroon valt Saba op. Haar drie kleuren maken haar makkelijk te combineren met andere bloemen. Zo kan haar groene hart benadrukt worden door haar alleen te combineren met blad. Haar roze/paarse kleur knalt ook schitterend tussen witte bloemen. Waar ook voor gekozen wordt, Saba straalt!

 

Schoonheid

Haar uiterlijk heeft ze dus mee, maar deze schoonheid is ook nog eens hartstikke sterk. In zowel een boeket als gestoken in steekschuim voelt Saba zich thuis. Ook wanneer zij droog wordt verwerkt, houdt Saba zich goed staande. Wanneer de steeltjes van haar bloemknoppen met koud lijm worden afgesloten, blijft Saba tot wel 48 uur mooi.

Kortom, een sterke bloem die na 10 jaar niets van haar jeugdigheid heeft verloren.

 

Royal van Zanten behoort tot de wereltop als het om het veredelen van chrysanten gaat. Kijk ook eens naar de artikelen over de chrysanten CHIC en Organza hier op GroenVandaag.