Groots tuinevent – In de Brabanthallen in Den Bosch is gisteren door hoveniers en decorateurs nog koortsachtig gewerkt aan TuinIdee 2017. Het grootste tuinevent van Nederland gaat vandaag, om 10.uur, voor de 25e keer op rij van start met meer dan 200 exposanten.

Groots tuinevent

Klimaatbestendige tuin

Op TuinIdee is dit jaar voor het eerst een klimaatbestendige tuin ingericht voor watermanagement en duurzaamheid. In spectaculaire klimaatkamers zijn de gevolgen van klimaatverandering te zien en te beleven. Verder zijn er tal van voorbeeldtuinen en trendtuinen ingericht, zoals de energieke, de geëmancipeerde en de harmonieuze tuin.

tuinidee
Data
16 t/m 19 februari 2017

Openingstijden
Donderdag 10:00 – 18:00 uur
Vrijdag 10:00 – 21:00 uur
Zaterdag 10:00 – 18:00 uur
Zondag 10:00 – 18:00 uur

Voor advies van kwekers, de plantendokter of tuinontwerpers kunnen bezoekers terecht in het Tuinatelier, waar gratis tuinschetsen gemaakt worden. De organisatie van Groots tuinevent TuinIdee verwacht tot en met zondag meer dan 30.000 belangstellenden.

[Fotocredit: VidiPhoto]

Groots tuinevent TuinIdee van start

Foto: Kelly Sikkema, op Unsplash.

Invloed van het klimaat

Het klimaat verandert. Extreem weer komt vaker voor. De zeespiegel stijgt. Milieuorganisaties luiden de noodklok. Een veranderend klimaat heeft invloed op onze veiligheid. Hoe houden wij in ons laaggelegen deltaland de voeten droog als de zeespiegel stijgt en het waterpeil in de rivieren door extreme regenval almaar hoger wordt?

Klimaat en gezondheid

Een veranderend klimaat heeft ook invloed op onze gezondheid. Warmere zomers doen een aanslag op de vitaliteit van kwetsbare groepen. Een verlenging van het groei- en bloeiseizoen gaat gepaard met meer pollen in de lucht en daarmee een toename van luchtwegallergieën.

Bron: KNMI