Klimboom – Op de vakbeurs Future Green City hebben leerlingen van de Antonius Abt-school uit Den Bosch een speciaal gekweekte klimboom en relaxboom uitgetest.

Klimboom

Voor de relaxboom is een dakplataan gebruikt, die zo is geleid dat een levende zitbankboom is ontstaan met in de zomer een groen bladerdak. De bijzonder gevormde boom is een typisch voorbeeld van multifunctioneel groen voor (bedrijfs)tuinen en stadsparken van de toekomst.

Haagbeuk

klimboom
De 25-jarige haagbeuk is zo opgekweekt dat er ook onder aan de stam horizontale, dikke takken groeien, zodat klauteren eenvoudig wordt. Deze boom wordt door de kweker op de Nationale Boomfeestdag op 16 maart 2016 geschonken aan de gemeente Den Bosch, om spelen van kinderen in de natuur te bevorderen.

De relaxboom en de klimboom zijn beide gekweekt door Boomkwekerij Ebben uit Cuijk. Future Green City is een drie dagen durend evenement, dat voor het eerst in Nederland wordt gehouden, in de Brabanthallen in Den Bosch, van 24 t/m 26 november. Deze vakbeurs staat in het teken van duurzame stadsinrichting en toont de nieuwste technieken op het gebied van groen, waterhuishouding, stedelijke ontwikkeling, milieu en bouw.

Fotocredits: VidiPhoto

For privacy reasons YouTube needs your permission to be loaded.
Ik Accepteer

Luuk en Gijs maakten eerde deze lofzang op de relaxte boom. Met dank vooral aan al die bomen overal ter wereld die miskend worden en veel meer respekt verdienen dan ze krijgen. Bomen zijn geen objekten, man!

Jeugd en groen

Er zijn nog meer manieren om de jeugd met groen in aanraking te brengen. Zoals, vissen, magneetvissen, natuurwerkdag  en nog zoveel meer. Onderzoek toont aan dat kinderen die al jong met groen in aanraking komen ook groene volwassenen worden.

Plantenterrarium

Ook een plantenterrarium kan natuur thuis brengen. Plantenterrarium, flessentuintje of mini-ecosysteem zijn verschillende namen voor hetzelfde verschijnsel. Een verzameling plantjes in een glazen pot die is afgesloten met een kurk. Het terrarium uit de late jaren 60 en vroege jaren 70 van de vorige eeuw is weer hip. Die periode werd als Flower Power gelabeld, een countercultuur van de jeugd die alles anders zou gaan doen; geen oorlog, geen armoede en honger, geen overdadig consumeren, maar een bewuster leven en in harmonie met de natuur.