‘s-HERTOGENBOSCH – Op de vakbeurs Future Green City hebben leerlingen van de Antonius Abt-school uit Den Bosch een speciaal gekweekte klimboom en relaxboom uitgetest.

Klimboom

Voor de relaxboom is een dakplataan gebruikt, die zo is geleid dat een levende zitbankboom is ontstaan met in de zomer een groen bladerdak. De bijzonder gevormde boom is een typisch voorbeeld van multifunctioneel groen voor (bedrijfs)tuinen en stadsparken van de toekomst.

Haagbeuk

klimboom
De 25-jarige haagbeuk is zo opgekweekt dat er ook onder aan de stam horizontale, dikke takken groeien, zodat klauteren eenvoudig wordt. Deze boom wordt door de kweker op de Nationale Boomfeestdag op 16 maart 2016 geschonken aan de gemeente Den Bosch, om spelen van kinderen in de natuur te bevorderen.

De relaxboom en de klimboom zijn beide gekweekt door Boomkwekerij Ebben uit Cuijk. Future Green City is een drie dagen durend evenement, dat voor het eerst in Nederland wordt gehouden, in de Brabanthallen in Den Bosch, van 24 t/m 26 november. Deze vakbeurs staat in het teken van duurzame stadsinrichting en toont de nieuwste technieken op het gebied van groen, waterhuishouding, stedelijke ontwikkeling, milieu en bouw.

Fotocredits: VidiPhoto