HILVERSUM – Een ijsje! Dat is toch waar je het eerst aan denkt als je deze tulp met zijn binnenste roomwitte blaadjes ziet. De overeenkomst is zo groot, dat deze tulp daadwerkelijk Ice Cream is gedoopt. Ice Cream is een dubbele tulp met dikke, volle bloemen met soms wel een doorsnee van 8 cm. Deze tulp wordt niet zo hoog en staat op een stevige steel, wat Ice Cream geschikt voor border en zeker voor pot.

IJsje

bollen, tulp ice creamHet is nu de ideale planttijd. Nog voor de eerste vorst kunnen de bollen wat wortels vormen en zich klaar maken voor een winter ondergronds, omdat een bol nu eenmaal een koude periode nodig heeft om later, in de lente, te kunnen bloeien.

TIP
De plantdiepte is 3x de hoogte van de bol. Tulpenbollen plant je het beste in goed losgemaakte, niet te natte grond. Zet je de tulp in een pot, zorg dan voor een goede afwatering. Eventueel de pot afdekken met wat stro beschermt de bloembol tegen al te grote kou.

In de diverse groene speciaalzaken, zoals bloemisten en tuincentra, zijn weer volop bollen te koop. Of daar de Ice Cream bij zit, dat is de vraag. Maar via het web zijn er ook genoeg mogelijkheden om Ice Cream te bestellen. Bollen laten zich gemakkelijk thuisbezorgen. Gemakkelijker dan planten, alhoewel die ook steeds meer via het internet worden aangeboden en verkocht.

bollen, tulp ice creamIn Robs Grote Tuinverbouwing en in zijn column op Plantplezier vertelt tuinman Ivo hoe dat in zijn werk gaat en wat er allemaal bij komt kijken. Kijk zaterdag naar Robs Grote Tuinverbouwing of lees het op Plantplezier.

 

Tuinman Ivo
Ivo Putman is de rechterhand van Rob Verlinden in het SBS6-programma Robs Grote Tuinverbouwing. Maar Ivo is ook het gezicht achter Plantplezier, het groenplatform voor iedereen die meer wil weten over tuinieren en de nieuwste trends in tuinland.

Robs Grote Tuinverbouwing
Elke zaterdag, 17.00 uur, SBS6.