‘s-HERTOGENBOSCH – Een wel heel bijzondere noviteit is dezer dagen te zien op de vakbeurs Future Green City. Daar vindt de introductie plaats van de tuinkoelkast. Een manshoge koelkelder die ingegraven kan worden in de (volks)tuin.

Tuinkoelkast

De zogenoemde Groundfridge speelt in op de behoefte van mensen met een eigen moestuin om geoogste groenten en fruit op een duurzame en energievrije wijze te bewaren. De koelkelder koelt met een constante temperatuur van 10 graden Celsius. Door zijn bolle vorm zorgt het object bovendien voor dynamiek in de tuin.

koelkelderFuture Green City
Het driedaagse event Future Green City wordt voor het eerst in Nederland gehouden. Het staat in het teken van duurzame stadsinrichting en toont de nieuwste technieken op het gebied van groen, waterhuishouding, stedelijke ontwikkeling, milieu en bouw. De beurs is bedoeld voor iedereen die beroepsmatig bezig is met de gevolgen van klimaatverandering en leefbaarheid van steden in de toekomst. Deelnemende bedrijven presenteren hun producten en diensten om steden groen, klimaatbestendig, energiezuinig en afvalneutraal in te richten.

Future Green City duurt t/m 26 november en wordt gehouden in Brabanthallen ’s-Hertogenbosch .

Fotocredits: VidiPhoto